كل سنه وإنتم طيبين وبصحة وسعادة ورمضان كريم
طبعا كلنا بنعمل صينيه الفراخ بالبطاطس
بس أنا حبيت أعملها على الطريقه السريعه اللى مافيهاش تحضير مسبق وكمان بتدى نتيجه حلوة وبتنفع لعزومات رمضان وشكلها حلو عالسفرة ودة طبعا طبق سهل وبسيط جدا
وحبيت أجدد فيه فاستخدمت ورشستر صوص وهو صوص صينى لونه بيكون غامق بيتباع فى السوبر ماركت شبه الصويا صوص بس فيه تمر هندى فى مكوناته بس ممكن الطبق ننفذه بالصويا الصوص الغامق عشان اللون يكون مختلف شويه عن العادى
وأضفت عليه باربكيو هاينز العادى ودة طبعا عشان أغير النكهة المعتادة ويكون فيه نوع من التجديدالمكونات:
- وراك فراخ حسب الرغبه
- راس توم متفصص ومدقوق ناعما
- الملح باحتراس لإن كل الصوصات المستخدمه فيها ملح
- فلفل –زعتر أو شبت أو روز مارى أو بردقوش أو أى نكهة مفضله
- كيلو بطاطس مكعبات
- حزمه بقدونس مفروم ناعما أو كسبرة حسب الرغبه
- مكونات الصوص المستخدم :
- 4 معالق كبيرة ورشستر صوص – معلقتين كبار زبادى – معلقتين كبار باربكيو صوص هاينز- معلقه واحدة صغيرة مستردة وما نزودش المستردة عشان أنا عايزة اللون يكون غامق
-
الطريقه:
- نسخن الفرن كويس نحميه يعنى
- نتبل الفراخ باستخدام معلقتين ورشستر صوص +معلقة مستردة+ فلفل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]-بنشوح التوم مع ملعقه سمن كبيرة لحد أما نشم ريحتها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]- ننزل بالفراخ والنار عاليه عشان تاخد لون وماتنزلش ميتها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]-ودة شكلها بعد ما تشوحت نحطها فى صينيه منفصله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ونحضر الصوص اللى وحنستخدم نصف الكميه منه فقط مع الفراخ وندهنها من كل ناحيه وندخلها الفرن ممكن نغطيها أول 10 دقايق بالفويل وبعدين نشيل الفويل ودة شكلها بعد ما خرجت من الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]ونحضر الصوص اللى وحنستخدم نصف الكميه منه فقط مع الفراخ وندهنها من كل ناحيه وندخلها الفرن ممكن نغطيها أول 10 دقايق بالفويل وبعدين نشيل الفويل ودة شكلها بعد ما خرجت من الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وفى نفس الصينيه اللى شوحنا فيها الفراخ ننزل بالبطاطس ونضيف النصف التانى من كميه الصوص المستخدم (وممكن نضيف زعتر أو أى نكهة إحنا حبينها ممكن شبت أو بردقوش أو روز مارى أو نعناع حتى بس نختار حاجة واحدة بس) بس بلاش كل حاجة على بعضها عشان نحس بطعم كل حاجة لوحدها على البطاطس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]و نضيف شويه ميه صغيرين بس مش كتير ونغطيها عشان تشرب ميتها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نضيف البقدونس على البطاطس بس بعد ماتهدى شويه عشان يفضل لونه أخضر جميل
- ودة شكل الطبق النهائى باقلب الصوص الموجود فى الصينيه مع البطاطس بس باحاول أتخلص من السمن الزايد اللى بيكون موجود فى صينيه الفراخ
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وبالهنى والشفى